Omdat we onze software ook tussen de grote releases door willen verbeteren, voeren we ‘patch releases’ uit, mocht het nodig zijn. De patch release is een mini-release die voor een paar verbeteringen zorgt. De belangrijkste aanpassingen en verbeteringen uit de laatste patch release sommen we hieronder voor je op:

Instellingen

 • Er is nu een instelling waarbij je een maximumaantal installaties die op een werkbon gezet kunnen worden kan instellen.
 • In de bedrijfsinstellingen is een nieuw veld voor “CO certificaatnummer” toegevoegd. Ook is het oude Certificaatnummer veranderd naar “F-gassen certificaatnummer”. Op basis van de certificaatnummer velden (en het type installatie) worden zowel de certificaatnummers als de STEK en CO-Vrij logos op de werkbon en kenplaten gezet.

Werkbon

 • Het is niet mogelijk om de reden van werkzaamheden aan te passen op en al gecreëerde werkbon. Mocht je de reden van werkzaamheden willen aanpassen, dan moet je de installatie eerst verwijderen van de werkbon en opnieuw toevoegen. Zo krijg je ook de nieuwe werkbon-checklijsten te zien op basis van de nieuwe reden.
 • Voor koelinstallaties, als een bedrijf STEK gecertificeerd is, is het gebruikte gereedschap weer verplicht.
 • In het werkbon-overzicht is het icoon voor het downloaden van een werkbon vervangen door een correct icoon.
 • In het werkbon-overzicht is het nu mogelijk om binnen groepen op Installatiecode volgens CO-certificering te zoeken.
 • Bestanden die toegevoegd worden aan een werkbon en als de ‘Toevoegen als bijlage’ vinkje is geselecteerd, worden nu ook toegevoegd aan de werkbon die wordt gedownload.
 • Vanuit de werkbon-overzicht als je één werkbon download die geen bijlage bevat dan wordt het als een PDF opgeslagen ipv een zip bestand.
 • Als je vanuit het werkbonoverzicht een zip bestand, met daarin meerdere werkbonnen, download zijn de individuele pdf bestanden binnen dat bestand hetzelfde benoemd als bij het downloaden van de enkele werkbonnen.

Installaties

 • Installatieniveau emissie wordt nu getoond in de installatie geschiedenis.

Planning

 • Bij het inplannen van een werkbon in de planning wordt de status in de planning queue gelijk aangepast zonder het scherm te herladen.  Ook als het laatste planning moment van een werkbon wordt verwijderd, wordt de werkbon-status weer teruggezet naar ad-hoc in de planning queue.
 • In de planning queue staan het werkbon-nummer en de klant nu links naar de werkbon en CRM.
 • In de planning werkt de filtering op monteur weer voor agenda en planning overzichten.

Blijf op de hoogte

Misschien heb je al gemerkt dat Climatools ook notificaties heeft. In de Notificaties (rechtsboven) houden wij je op de hoogte van nieuwe features, onderhoudsmomenten, en alles wat er voor jou toe doet.

Vooruitzicht

Bij Climatools blijven wij onze software ontwikkelen. Wij blijven bezig met handigheden op basis van de feedback van onze gebruikers. Heb je feedback of goede ideeën? Wij horen het graag! Stuur ons een bericht via de Supportknop in Climatools.

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Gebruik dan de Support widget binnen Climatools of stuur een mail naar support@climatools.nl. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag. Ook hebben wij een serie ‘how-to’ videos gemaakt over de functionaliteiten van de Climatools software, inclusief de nieuwe onderhoudsmodule. Mocht je een opfrisser nodig hebben, dan kun je deze video’s op ons YouTube kanaal bekijken. Wil je een notificatie ontvangen voor alle nieuwe video’s die wij publiceren? Abonneer je dan op ons kanaal!

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Climatools voor meer informatie en advies op maat.

Contact opnemen
Monthly releases
Patch releases
Handboeken

Release Notes 

Patches

BRL-100 Handboeken 

CO / Gasketelwet Handboeken