Het is het begin van de maand, dus is er weer een release! Deze maand zijn er op basis van jullie feedback vooral updates aan de werkbon en mutaties gedaan en ook hebben wij meerdere overige updates uitgevoerd.  De belangrijkste aanpassingen en verbeteringen sommen we hieronder voor je op:

Werkbonnen

 • In de voettekst van de PDF werkbon is je bedrijfscertificaat nu aangegeven als “Bedrijfscertificaat(en)” in plaats van “F-gassen certificaat reg. nr”.
 • Voor gasinstallaties is in de werkbon PDF het kopje met “C1”, “C2”, enz. vervangen met de bedrijfstand.
 • In de koelinstallatie werkbonnen komt het ‘Hercontrole na lekkage’ bericht niet meer tevoorschijn bij demontage.

Mutaties

 • De mutatie workflow is verbeterd. Je kan de stappen van je mutatie nu beter inzien.
 • Het is nu mogelijk om via een support aanvraag handmatig een mutatie van een onderaannemer door te laten voeren. Dit is, bijvoorbeeld, van toepassing als een onderaannemer een mutatie maakt op een installatie die jij beheert. Mocht je gebuik willen maken van deze mogelijkheid vragen wij een aantal gegevens van de onderaannemer en uitgevoerde werkzaamheden. Let ook op, aan deze dienst zijn kosten verbonden. Wij brengen per mutatie 1 uur in rekening tegen ons standaard uurtarief. Voor een actueel overzicht van onze tarieven raadpleeg ons sales of support afdelingen.

Planning

 • In de planning module toont de toggle ‘Hele dag’ nu alle planning data zonder het scherm te moeten verversen.

Logboek

 • Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het logboek voor installatiegegevens waar alle installatiegegevens worden getoond.

Overige

 • Je kan nu een bedrijf voertaal instellen in je bedrijfsprofiel. In dat geval ontvang je alle Climatools outputs (PDFs, emails, en uitnodiging) in de geselecteerde voertaal. De taal van de Climatools omgeving zelf blijft afhankelijk van je persoonlijke profiel instellingen.
 • Bij Climatools onderhoud is er nu een nieuw scherm dat aangeeft dat Climatools in onderhoudsmodus is.
 • Voor alle pakketten behalve Enterprise zie je nu het Climatools logo en versie nummer in de linker menubalk.
 • Als Climatools notificaties vertaalt in andere talen dan komen die op basis van je taal instellingen in je persoonlijke profiel te staan.
 • Voor Professional en Enterprise pakketten is het nu mogelijk om zelf via je bedrijfsinstellingen het kleurenschema van jouw omgeving aan te passen. Ook is het nu mogelijk via deze instellingen om de bovenste balk van de PDF van kleur te veranderen.

Blijf op de hoogte

Misschien heb je al gemerkt dat Climatools ook notificaties heeft. In de Notificaties (rechtsboven) houden wij je op de hoogte van nieuwe features, onderhoudsmomenten, en alles wat er voor jou toe doet.

Vooruitzicht

Bij Climatools blijven wij onze software ontwikkelen. Wij blijven bezig met handigheden op basis van de feedback van onze gebruikers. Heb je feedback of goede ideeën? Wij horen het graag! Stuur ons een bericht via de Supportknop in Climatools.

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Gebruik dan de Support widget binnen Climatools of stuur een mail naar support@climatools.nl. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag. Ook hebben wij een serie ‘how-to’ videos gemaakt over de functionaliteiten van de Climatools software. Mocht je een opfrisser nodig hebben, dan kun je deze video's op ons YouTube kanaal bekijken. Wil je een notificatie ontvangen voor alle nieuwe video's die wij publiceren? Abonneer je dan op ons kanaal!

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Climatools voor meer informatie en advies op maat.

Contact opnemen
Monthly releases
Patch releases
Handboeken

Release Notes 

Patches

BRL-100 Handboeken 

CO / Gasketelwet Handboeken