Wij zijn van plan halverwege iedere maand een ‘patch release’ uit te voeren, mocht het nodig zijn. De patch release is een mini-release die voor een paar verbeteringen zorgt. De belangrijkste aanpassingen en verbeteringen uit de laatste patch release sommen we hieronder voor je op:

CRM

 • Bij het aanmaken van een CRM-contact, als een adres wordt toegevoegd met e-mailadres, contactpersoon, notities, of telefoonnummer, wordt het nu correct weergegeven na opslaan zonder de pagina te moeten verversen.

Installaties

 • Als een installatie die aan een groep hangt verwijderd wordt en de installatie is de enige installatie in de groep, wordt de groep nu ook verwijderd.
 • Bij het verwijderen van de enige overblijvende installatie in een groep, wordt de groep ook verwijderd.
 • Bij het aanmaken van een groep is het nu verplicht om minimaal één installatie toe te voegen aan de groep.
 • Bij het afronden van een mutatie worden de Onderhoud en Lektest velden ook geüpdate in de installatie details.

Werkbon

 • In de Climatools instellingen is er nu een optie (“Stuur afgeronde werkbonnen naar”) om automatisch een email te sturen naar een specifiek email adres als een werkbon wordt afgerond. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld automatisch een email wilt sturen naar je administratie ieder keer dat een werkbon wordt afgerond.

Mutaties

 • In mobile mode wordt de soort mutatie van en naar opties herinnerd na het afronden van een mutatie.

Onderhoudsmodule

 • Kolommen in de onderhoudscontract details zijn nu sorteerbaar.
 • De grafiek in het onderhoudscontracten overzicht geeft nu het correcte aantal onderhoudsmomenten aan.

Overige

 • Bij het uitnodigen van nieuwe gebruikers is het nu niet meer mogelijk om per ongeluk een tweede gebruiker met hetzelfde email adres uit te nodigen
 • Climatools heeft nu real-time notificatie support om updates te pushen. Als je niet de meest recente versie van Climatools gebruikt, krijg je nu een notificatie op je scherm waarbij je jouw scherm kan verversen om de meest recent versie van Climatools te gebruiken.

Blijf op de hoogte

Misschien heb je al gemerkt dat Climatools ook notificaties heeft. In de Notificaties (rechtsboven) houden wij je op de hoogte van nieuwe features, onderhoudsmomenten, en alles wat er voor jou toe doet.

Vooruitzicht

Bij Climatools blijven wij onze software ontwikkelen. Wij blijven bezig met handigheden op basis van de feedback van onze gebruikers. Heb je feedback of goede ideeën? Wij horen het graag! Stuur ons een bericht via de Supportknop in Climatools.

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Gebruik dan de Support widget binnen Climatools of stuur een mail naar support@climatools.nl. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag. Ook hebben wij een serie ‘how-to’ videos gemaakt over de functionaliteiten van de Climatools software. Mocht je een opfrisser nodig hebben, dan kun je deze video's op ons YouTube kanaal bekijken. Wil je een notificatie ontvangen voor alle nieuwe video's die wij publiceren? Abonneer je dan op ons kanaal!

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Climatools voor meer informatie en advies op maat.

Contact opnemen
Monthly releases
Patch releases
Handboeken

Release Notes 

Patches

BRL-100 Handboeken 

CO / Gasketelwet Handboeken