Wij zijn van plan om halverwege iedere maand een ‘patch release’ uit te voeren, mocht het nodig zijn. De patch release is een mini-release die voor een paar verbeteringen zorgt. De belangrijkste aanpassingen en verbeteringen uit deze patch release sommen we hieronder voor je op:

Werkbonnen

 • In de mobiele werkbon blijft de menu knop nu goed staan met de correcte menu opties als er een werkbon notitie wordt aangepast.
 • Het bouwjaar en nog een paar velden zijn toegevoegd aan de installatiegegevens in de werkbon PDF.
 • Er zijn een aantal gas checklijst antwoorden veranderd van “Voldoende/Niet Voldoende” naar “In orde/Niet in orde”.
 • Je kan nu in het werkbon overzicht zoeken op straatnaam en woonplaats van de werkzaamheden. Wees ervan bewust dat de straatnaam en woonplaats niet zijn toegevoegd als kolommen in het werkbon overzicht scherm, ook al kan je op deze attributen zoeken.

Installaties

 • Als een installatie een lekdetectiesysteem heeft en de frequentie van de lek test zou normaal gesproken 1x per 24 maanden zijn (met lekdetectiesysteem), dan wordt er nu ook ‘1x per 24 maanden’ getoond.
 • In de installatie details krijg je nu een melding als het ingevoerde installatienummer al bestaat. Het is niet verplicht om unieke installatienummers te hebben, maar het is wel aangeraden.
 • In het installatie overzicht is het nu mogelijk om op serienummer te zoeken. Ook is er een serienummer kolom toegevoegd.
 • Er is nu een instelling waar je kan aangeven of je de ‘Opleveringsdatum’ niet automatisch wil laten invullen bij het aanmaken van een installatie. Deze knop staat standaard aan.
 • In het installatie overzicht kan je nu op de woonplaats en straatnaam van de installatie zoeken en sorteren.

Cilinders

 • In het cilinder overzicht is het nu mogelijk om te filteren op toegewezen monteur.

Bedrijfsprofiel

 • Bij het uploaden van een bedrijfslogo is de tekst aangepast. Het is nu aanbevolen dat het logo in een afmeting van 360 x 110 geupload wordt.

Blijf op de hoogte

Misschien heb je al gemerkt dat Climatools ook notificaties heeft. In de Notificaties (rechtsboven) houden wij je op de hoogte van nieuwe features, onderhoudsmomenten, en alles wat er voor jou toe doet.

Vooruitzicht

Bij Climatools blijven wij onze software ontwikkelen. Wij blijven bezig met handigheden op basis van de feedback van onze gebruikers. Heb je feedback of goede ideeën? Wij horen het graag! Stuur ons een bericht via de Supportknop in Climatools.

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Gebruik dan de Support widget binnen Climatools of stuur een mail naar support@climatools.nl. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag. Ook hebben wij een serie ‘how-to’ videos gemaakt over de functionaliteiten van de Climatools software. Mocht je een opfrisser nodig hebben, dan kun je deze video's op ons YouTube kanaal bekijken. Wil je een notificatie ontvangen voor alle nieuwe video's die wij publiceren? Abonneer je dan op ons kanaal!

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Climatools voor meer informatie en advies op maat.

Contact opnemen
Monthly releases
Patch releases
Handboeken

Release Notes 

Patches

BRL-100 Handboeken 

CO / Gasketelwet Handboeken