Monthly Release
Patch Release
Handbook

Release Notes 

Patches

Binnenkort Beschikbaar 

Wij hebben de antwoorden voor je

Veelgestelde Vragen

Alle antwoorden op je vragen vind je hier

Wat is Climatools?

Climatools helpt je met het behalen, beheren én behouden van je CO-, F-gassen- en STEK bedrijfscertificeringen. We helpen je van A tot Z door je certificering heen en met onze administratiesoftware ben je er zeker van dat je altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgevingen binnen jouw sector.

Voor welke certificeringen kan ik bij Climatools terecht?

Climatools biedt gepersonaliseerde begeleidingstrajecten voor CO- en F-gassen certificaten voor bedrijven. Voor CO zijn dit de BRL 6000-25 en K25000 en voor F-gassen is dit de BRL 100. Daarnaast helpen we als partners van STEK ook met het behalen van je STEK certificering.

Hoe helpt Climatools met het behalen van mijn certificaat?

Na ons intakegesprek stellen we in overleg een gepersonaliseerd plan van aanpak voor je samen. Zo zorgen wij voor het papierwerk, het plannen van de audit en de certificeringsaanvraag. Daarnaast krijg je een inzichtelijke softwaretraining, zodat je na het behalen van je certificaat zorgeloos te werk kunt gaan.

Hoe helpt de software met het behoud van mijn certificaat?

De software van Climatools is ontwikkeld om installatiebedrijven te helpen met een wet-conforme installatie-administratie. De geïntegreerde checklijsten voor CO en F-gassen worden altijd up-to-date gehouden met de laatste regelgevingen. Zo ben je altijd tot in de puntjes voorbereid op je volgende audit.

Voor wie is Climatools?

We begeleiden zowel ZZP'ers als MKB's en Enterprises met het behalen van de juiste bedrijfscertificeringen. Daarnaast is software volledig af te stellen op de behoeften van jouw bedrijf, of je nu vijftig monteurs in dienst hebt of werkt als zelfstandige.

Voor welke certificeringen kan ik bij Climatools terecht?

Climatools biedt gepersonaliseerde begeleidingstrajecten voor CO- en F-gassen certificaten voor bedrijven. Voor CO zijn dit de BRL 6000-25 en K25000 en voor F-gassen is dit de BRL 100. Daarnaast helpen we als partners van STEK ook met het behalen van je STEK-certificering.

Hoe helpt Climatools met het behalen van mijn certificaat?

Na ons intakegesprek stellen we in overleg een gepersonaliseerd plan van aanpak voor je samen. Zo zorgen wij voor het papierwerk, het plannen van de audit en de certificeringsaanvraag. Daarnaast krijg je een inzichtelijke softwaretraining, zodat je na het behalen van je certificaat zorgeloos te werk kunt gaan.

Hoe helpt Climatools met het behoud van mijn certificaat?

De software van Climatools is ontwikkeld om installatiebedrijven te helpen met een wet-conforme installatie-administratie. De geintegreerde checklijsten voor CO en F-gassen worden altijd up-to-date gehouden met de laatste regelgevingen. Zo ben je altijd tot in de puntjes voorbereid op je volgende audit.

Wat is een BRL 100-certificering?

De BRL 100 is een F-gassen certificering voor bedrijven, opgesteld om de schadelijke uitstoot van F-gassen bij de installatie van koelapparatuur zoals airco’s te verminderen.

Voor wie is de BRL 100?

Een BRL 100-certificaat is verplicht voor bedrijven van elke omvang die stationaire klimaatregelingsapparatuur met F-gassen installeren, onderhouden of repareren.

Hoe behaal ik mijn BRL 100?

De beoordeling van o.a. het kwaliteitsmanagement systeem gebeurt tijdens de audit. Om gecertificeerd te worden moeten bedrijven hun BRL 100 audit halen en moet ten minste een persoon binnen het bedrijf in het bezit zijn van een BRL 200 certificering. Tijdens een audit beoordeeld een auditeur van een certificerende instantie of je documentatie, procedures en werkinstructies, certificaten, gereedschap e.d. allemaal volgens de norm zijn. Als dat zo is krijg je een voorlopige toelating tot de BRL 100.

Wat is een CO-certificering?

Sinds 1 april 2023 is de Gasketelwet officieel van kracht. Deze wet verplicht bedrijven die werken met gasverbrandingsinstallaties in het bezit te zijn van een BRL 6000-25 of K25000 CO-bedrijfscertificering. Deze richtlijnen zijn opgesteld om het aantal ongelukken door koolstofmonoxide sterk te verminderen.

Voor wie is de CO-certificering?

De Gasketelwet is van toepassing op bedrijven die werken met gasverbrandingstoestellen zoals luchttoevoer en rookgasafvoer in gebouwen met een nominaal thermisch vermogen van maximaal 100kW.

Hoe behaal ik een CO-bedrijfscertificering?

Om een CO-bedrijfscertificering te verkrijgen moeten monteurs in het bezit zijn van een zogenoemd Bewijs van Vakmanschap CO. Daarna moet er een grondige audit worden doorlopen om er zeker van te zijn dat een bedrijf verantwoord en veilig te werk gaat.

Wat is een STEK-certificering?

De STEK-certificering voor bedrijven is een erkende norm en keurmerk in de klimaatindustrie die aantoont dat installatiebedrijven kennis en ervaring hebben met kwalitatieve, veilige en duurzame koelinstallaties.

Is een STEK-bedrijfscertificering verplicht?

Het is niet verplicht om in het bezit te zijn van een STEK-certificering voor bedrijven. Maar dat neemt niet weg dat en STEK-certificaat een hele hoop voordelen met zich meebrengt, waaronder een STEK-lidmaatschap, toegang tot het Deelnemersplatform en het vrijblijvend gebruik van het STEK-logo.

Wat zijn de voordelen van een STEK-certificering voor bedrijven?

Met een STEK-certificaat ben je automatisch lid van STEK en kun je vrijblijvend gebruik maken van het STEK Deelnemersplatform. Daarnaast mag je het STEK-logo gebruiken op je bedrijfsmaterialen, zodat je klanten weten dat kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid bij jou voorop staan.

Moet ik alle features in de software gebruiken?

Nee, zeker niet. Je kunt zelf kiezen welke functies binnen onze software geschikt zijn voor jouw werkzaamheden. De verschillende modules zijn ontworpen om naadloos samen te werken, maar werken ook uitstekend als individuele functies.

Voldoet de software aan de BRL 100 en Gasketelwet?

Jazeker! Bij Climatools zitten we met onze neuzen bovenop de wetgevingen omtrent F-gassen, Koolstofmonoxide, PED en meer. Zo zorgen we ervoor dat onze software en de interne checklijsten altijd up-to-date zijn met de laatste regelgevingen.

Kan ik direct met de software aan de slag?

Samen bekijken we welk softwarepakket het best aansluit bij jouw werkzaamheden, zodat je nooit meer betaalt dan nodig. Zodra we het juiste pakket in vizier hebben, kunnen we deze directactiveren. Zo kun je binnen no-time aan de slag met je digitale administratie.

Geen antwoord kunnen vinden op je vraag?

Neem gerust contact op voor meer informatie en advies op maat.